Folkemødet ArtPolitico driver Kulturscenen på Folkemødet i samarbejde med partnere, særlig Galschiøt Galleri. Scenen danner ramme om events, debatter, musik, talks, oplæsninger, scenekunst, mv. Fælles er det undersøgende og åbnende i perspektiverne på, hvor vi gerne vil hen som mennesker og samfund. Mellem kunst og politik, mellem kunstnere og magthavere, aktualiserer og understøtter Kunstscenen kunsten og kulturens betydning for samfundsudviklingen, for menneskets udvikling og for det demokratiske oplysningsideal.

Lyd til debatterne fra tidligere år

Debatterne på Kunstscenen vender spændende og vigtige perspektiver, indsigter og nuancer på aktuelle og grundlæggende samfundsemner. Vi optager de fleste debatter på Kunstscenen, så de kan nå et bredere publikum eller genhøres af de som deltog. Hør eller genhør debatterne fra de tidligere Folkemøder herunder. (Debatterne fra Folkemødet 2018 og 2019 bliver løbende lagt op, hav tålmodighed med os)

Kultur – kunst, erhverv eller opdragelse?

https://soundcloud.com/user-495709877/kultur-kunst-erhverv-eller-opdragelse?fbclid=IwAR1HZtAzEAn66c4Uet9hM6pblWIpKgugAhyOrSJfdyZvNRd3uZeqGGFzg-A Samtale om de kulturpolitiske visioner eller mangel på samme. Skal kunsten samarbejde med nye…

Lyt nu

Hvad skal vi med identitetspolitiken?

https://soundcloud.com/user-495709877/hvad-skal-vi-med-identitetspolitikken-1 Er krænkelseskulturen gået for vidt – eller medvirker kunsten og videnskaben i virkeligheden til…

Lyt nu

Programmer


Se de samlede programmer fra Kunstscenen på Folkemødet fra tidligere år.

Vil du være med?

Kulturscenen drives i samarbejde med Galleri Galschiøt og en række partnere. Som partner deltager I med egne events eller vi udvikler dem sammen. Partnere har bl.a. være Statens Museum for Kunst, Dansk Komponistforening og Skolen for Dansk Scenekunst . Hertil bidrager en række frivillige til, at det hele bindes sammen.

P

Partner på Kunstscenen

Vil du og din organisation være med til at sættes aktuelle og grundlæggende samfundsspørgsmål i spil i spændingsfeltet mellem kunst, politik og viden.

Deltag som partner på Kunstscenen med egne events eller vi kan udvikle debatterene sammen. Centralt er, at kunsten og det politiske er repræsenteret i samtalen.

Kontakt os endelig, hvis du er interesseret i et samarbejde omkring events eller preformance på Kunstscenen.

P

Frivillig til Folkemødet 2022

Vær med som frivillig til at drive Kunstscenen på Folkemødet. Der er mange forskellige opgaver gennem det meste af året.

Under selve Folkemødet søger for forplejning, en teltplads og godt fællesskab.

Opgaverne varierer fra planlægning af debatter, logistik omkring scenen til SoMe mv.

Har du lyst til at bidrage – så kontakt os endelig!

Ring 30182353 eller skriv til artpoliticodk@gmail.com og hør nærmere.

Testimonials


P

Lasse Horne Kjældgaard,  professor i dansk litteratur, RUC

Det er så vigtigt et initiativ I har taget med den nye scene – og det var en stor ære at være med til at indvie den.

P

Anja Olsen, Museumschef, Forstadsmuseet

Kultur er alt og fylder alligevel så lidt på Folkemødet. Men hvor kommer vores verdenssyn fra? Hvad skaber vores fællesskaber, vores dannelse, sprog, identitet og vores nutid? Det blev der lejlighed til at diskutere og reflektere over på ArtPolitico-scenen under Folkemødet 2018. En scene i øjenhøjde med sit publikum, der lyttede og debatterede med politikere, kunstnere og fagfolk. En scene, der brugte kunstens væsen til at sætte diskussionerne fri. Så vigtigt og så værdifuldt! 

P

Lene Agersnap, Ass. Editor samt Redaktør for spalten “Perspektiv”, Ugeskrift for Læger

Tusind tak for sidst – det var en stor fornøjelse at være med som ordstyrer.
Jeg stiller gerne op igen næste år – eller til arrangementer i Hovedstadsområdet –  hvis der er arrangementer, hvor min faglighed kan bruges.
I det hele taget synes jeg, at jeres initiativ var ualmindeligt godt og at jeres debatter var meget vellykkede. Der er i dagens Danmark virkelig brug for stemmer, der taler fra den platform, som I skaber.

Jeg havde en god oplevelse med det og deltager gerne igen. Tak for turen derover. Det var det hele værd. Held og lykke med det fortsatte AP.
Pablo Llambias, forfatter, 2018P

Pablo Llambias, forfatter

Jeg havde en god oplevelse med det og deltager gerne igen. Tak for turen derover. Det var det hele værd. Held og lykke med det fortsatte ArtPolitico.

Nicklas Freisleben Lund, Litteraturforsker Københavns Universitet og kritiker ved Jyllands-PostenJeg havde en god oplevelse med det og deltager gerne igen. Tak for turen derover. Det var det hele værd. Held og lykke med det fortsatte AP.
Pablo Llambias, forfatter, 2018P

Nicklas Freisleben Lund, Litteraturforsker KU og kritiker ved Jyllands-Posten

Det var en stor fornøjelse at deltage i ArtPolitocos velorganiserede og rige program under Folkemødet 2018. Samtalen om “den dystopiske litteraturs politiske rolle” var – som det øvrige program –  aktuelt, relevant og ikke en mindst frugtbar måde tilgå spørgsmålet om nutidens forhold og udveksling mellem kunst og politik; et fokus som i mine øjne gjorde ArtPolitico til et vigtigt tiltag på og et stort aktiv for Folkemødet.

Det var uden sammenligning den mest udbytterige af mine 21 debatter på Folkemødet. Tak for invitationenP

Bertel Haarder, MF (V)

Det var uden sammenligning den mest udbytterige af mine 21 debatter på Folkemødet. Tak for invitationen.

P

Camilla Howalt, kunstner

Det jeg hørte på den scene var det mest interessante, inspirerende og ja, ville ønske jeg havde hørt alt, ville komme bare for den ene scene.

P

Anne Sophia Hermansen, Kulturredaktør, Berlingske

De mest interessante Folkemøde-debatter finder du der, hvor de mest lidenskabelige og engagerede arrangører er. I ´18 var det ArtPolitico-scenen. Her var hverken fadølsanlæg eller gratis slik – alligevel fandt mange vej til den lille scene. Det kan tilskrives tre ting: Et godt program, væsentlige aktører og interessante debatter. Og så et fjerde: Søde mennesker bag scenen. Jeg arbejder gerne sammen med dem igen.